Ukupno prikaza stranice

srijeda, 24. lipnja 2009.

Se bum vas tužil!

Image Hosted by ImageShack.us


I tak....dok Ivo Sanader vodi razgovore s mafijom a Jadranka Kosor...hm, ona zapravo ništ ni ne radi, pitam se gdje smo mi!?
E pa Mi smo ili u nedeljnom šopingu u nekom od trgovačkih centara ili u crkvi :))))))
Ma dobro, pustimo sad zakone bez smisla, ionako smo popušili kaj smo popušili.
Mene više brine degradacija u demokratskoj državi, nedjelotvornost pravnog sustava i zakaj Milan Bandić misli da je Bundek središte zagreba pa ništ drugo nije bitno???

Kao prvo, svaki čovjek u demokratskom društvu ima pravo biti ono kaj je. To znači da svaki čovjek ima pravo izbora. A kako mi ne živimo u demokratskom društvu tako i nemožemo birati.
naprimjer ; zakon o nepušenju?
izbor pušiti ili ne pušiti je na svakom pojedincu...kao i izbor piti ili ne piti, hraniti se u fast food-ovima ili ne itd.
kada se čovjeku zabraniti pušiti na mjestu koje je prvobitno i vezano uz cigaretu te taj prostor namjeni isključivo uživanju jedne populacije, to se naziva degradacija.
kada se vlasnicima istih prostorija ne dopusti pravo izbora u odabiru klijentele, to se naziva degradacija.
a kada je degradacija ozakonjena državom, to se zove NEdemokratska država.
i na kraju kada MUP počne pisati tjeralice za okorjelim pušačima dolazim i do onih pravih kriminalaca ; Pravna Država!

Okej, odma u startu da riješimo i tu enigmu. Ova država je sve samo nije pravna.
A nije pravna zato što se jedni moraju držati zakona i plačaju visoke kazne ako se ne drže dok drugi mogu raditi kaj hoće.
samo jedan mali primjer pa se bacam na jedan veliki.
Mali primjer; osoba član trenutne političke scene gradi stambene objekte u tkz. zelenom pojasu u kojem se po ZAKONU nebi smjelo graditi, dok sami vlasnici tih čestica moraju poštovati taj isti zakon i jedini objekt koji smiju imati jest drvena buksa iz baumaxa.

Ili, još jedan sitan sitan primjer ; izbornim izglasavanjem dano je određenoj političkoj strukturi da upravlja državom, zatim nekim manje uspješnim političkim formama da isto tako budu članovi neke vlade. Svi skupa trebaju zasjedat, vodit rasprave, izglasavat zakone i ono najbitnije, svi skupa trebaju biti na radnom mjestu dok sabor radi.
Gdje su ti ljudi kojima je narod dao da ih zastupa? Zakaj je sabor više prazan nego pun?
Zašto sabornici obavljaju svoje privatne poslove kada im je mjesto u saborskoj klupi?
Zakaj Hebrang ima visoki tlak a još ništ pametno u svim ovim godinama nije napravil ( a bome ni rekel)?
I tako pravna država ne funkcionira na vrhu pa kak bude onda zaštitila nekog običnog, malog građanina-radnika?

evo jedan veliki primjer; Ova pravna država štiti interese kada su interesi iasključivo i samo prema njoj. tako sam ja dobil otkaz, bez jedne i pol plaće završil na cesti. Pitam nadležni inspektorat kaj da radim, ipak sam ja odradil tih mjesec i pol dana za tu firmu?
kaže meni gospođa inspektorat da se taj dug more utjerat jedino privatnom tužbom, jer da je dotična firma nešto ostala državi dužna, tada oni mogu inspektorirat i naplatit dug putem svojih kanala al kako je dotična firma samo šačici radnika ostala dužna plače...e tu oni nemogu ništa.
privatna tužba je ono što mi možemo učiniti ali kak je takva tužba skupa i traje do beskonačnosti u ovakvoj pravnoj državi, ne isplati se. radije stisnite šupak pa ne serite...duže budete siti :p

No dobro, imamo Nedemokratsku državu, kojom upravlja šaka visokotlakaša koji opet izglasavaju nesuvisle zakone itd itd.
kaj je sa Ivom Sanaderom?
Kolko uspijem polovit radnju ove sapunice, HDZ i Ivo Sanader odrađuju već drugi mandat zaredom u NEdemokratskoj republici Hrvatskoj?!
A zakaj oni nisu ispunili ni predizborna obećanja (jebote koji glup naziv za laži) koja su dali još tamo prije onog prvog mandata?
Ko tu koga J.be?
Pa kad oni misle doć do ovih drugih 'obećanja' kad još ni prva nisu odradili?
Hm, pital bi to Jadranku Kosor al ona bi mi rekla da nema pojima o čemu se radi, gospođa očito proživljava neko vantjelesno iskustvo pa nije u kontaktu s realnostću.
Vjerojatno je Jadranka u kontaktu s onim gore, nebeskim i duhovnim dok Sanader više kontaktira s onima dole, materijalnim i podzemnim.
Sanader je sigurno puno uložio u to podzemlje kada im je čak spojil i direktnu telefonsku vezu pa sad s njima more popričat i par puta dnevno ;)

al kaj je s onim duhovnim? Jadranka, nejde ti baš taj dijalog s nebom?
jer dok si ti plutala nebeskim prostranstvom, prošuškalo se o novim optužnicama za visoki sud u pravnoj državi.
Vele, tužili budu Sanadera zbog nanesene duševne boli jer toliko puno količinski, besramno i javno laže da narod to više nemre emocionalno podnjet. Da da, tak ti je to moja Jadranka. A i ti bi mogla malo spustit jedra pa umjesto Biblije u ruku uzet malo Knjigu Obećanja, (predizbornih).
Kad se već Sanader bacio u te telekomunikacijske vode, da barem od Jadranke čujemo neku pametnu ;)