Ukupno prikaza stranice

utorak, 25. siječnja 2011.

Lovačke priče Jadranke Kosor


Kako se bližimo početku kraja vladavine Sanader-Kosor pakta, tako su Jadrankine izjave sve više istrošene, te ništa više već obični plagijati ranijih govora, u kojima se pomalo osjeća zadah njene bespomoćnosti ali i svjesnosti kako (ne)izabrana premijerka doista više nema što reći.

Hrvatski građani i građanke, sve uvjereniji u besmislenost ove vlade, okreću glavu od ispraznog blebetanja, još jednog 'jauka' gospođe Kosor, jer dopizdila je više i narodu i bogu!

Isplati li se uopće rezimirati zadnja djelovanja vlade? Isplati li se komentirati izjavu kako ulaganja vlade mogu biti tajna? Isplati li se pitati gdje je nasljednica bivšeg ministra Šukera, i zašto ministar Kalmeta nezna što se događa u njegovom ministarstvu i zašto ministar Fuchs nije isplatio plaće djelatnicima Bjelolasice....?

Isplati li se uopće pratiti više članove HDZ-a i njegovu predvodnicu Jadranku Kosor ili sve već svi znamo?

Mislim da sve znamo, krumpir nit je ogulila,nit oprala a nit ispekla ali ga je dobro platila novcem građana RH.

Kraj vladavine HDZ-a neće biti samo kraj jedne gorke vlade, već i krah jedne organizacije, organizacije o kojoj se mnogo pisalo i govorilo, organizacije iz koje su mnogi proslijeđeni u institucije pravde a mnogi će tek i biti.
Što je bivši premijer Sanader posadio, to će Jadranka Kosor žeti, reklo bi se u narodu.
Ali mislim da je ona već požela svoje, te pospremila urod u neku od tajnih prostorija u svojoj rezidenciji, a tko zna, možda su sve te tajne 'komore' povezane nekim tajnim prolazima Bandićevog grada pa će nakraju međusobno dijeliti...al ostavimo to nadležnim institucijama.

Mene osobno više zanima taj ogromni kapacitet sranja koje netko kao Jadranka može prezentirati, ali ne samo Jadranka, ta sranja su izričaj svakog člana spomenute vlade, pa se tako moglo i dobro nasmijati.
Zasjedanje sabora je s vremenom postao pravi 'sitcom', glavni akteri Šeks,Bebić,Jarnjak,Hebrang te van sabora Milinović,Šuker,Bačić,Matulović-Dropulić pa opet Hebrang, pa opet Šeks ,Bebić pa Jadranka Kosor itd itd.,prošlo je tu 'more' članova organizacije HDZ-a koji su nas godinama zabavljali..

Iz sabora napravili cirkus, obesčastili ga bilo bi ispravno reći, ali čast je HDZ-u od samog podizanja organizacije bila strana riječ, časti se nije moglo naći ni kod 'isforsirane' privatizacije, ni preko Sanaderovih umjetnina ali ni preko Jadrankine kuhinje.
Bilo bi idealno sadašnju vladu ali i njihove partnere, osim na tečaj stranih jezika (engleskog npr.) poslati i na brzi tečaj časti ali kako se čast nemože brzo steći, što smo vidjeli iz priložene vladavine organizacije HDZ-a, tako im ni tečaj nebi pomogao.

Dakle, dani besčašća se polako odbrojavaju, biološki satovi otkucavaju, vremena za izreći riječi besmislice je sve manje.

Naravno, očekuje nas još mnogo sranja, još će pakt Sanader-Kosor djelovati, još će se cirkusa odvijati i bit će kruha i igara ali bez kruha.

Ovo je bio samo osvrt na pojavu Jadranke Kosor koja pošto-poto želi u EU, a ja bi joj samo poželio sretan put i otvorio vrata, da nam se nikad više ne vratila :)

I nažalost, nemogu ovaj blog završiti sa "idemo raditi" jer je organizacija HDZ-a učinila da se obje tvrtke koje su dobro radile zatvore u proteklih 5 godina :p