Ukupno prikaza stranice

srijeda, 1. srpnja 2009.

premijer Ivo Sanader - posljednja laž

pa eto došli smo i do toga.
premijer nimalo očekivano podnio ostavku i smatram da je to možda i jedina dobra odluka Ive Sanadera, ali način na koji je to učinio nimalo mu neide na čast.
Naime, već na samom početku tiskovne konferencije, premijer Ivo sanader je izrekao još jednu u nizu a nadam se posljednju od njega, veliku laž, a to je da je svoje 'premijerstvo uvijek podređivao hrvatskom narodu što svakako smatram skroz netočnim.
razlog?
mislim da na to pitanje odgovor već postoji u postu niže ovoga.
naime Ivo Sanader nikako nije radio u korist naroda Republike Hrvatske osim ako pod nazivom 'narod' ne smatra članove svoje stranke i članove prodanih koalicija.

Od takozvanih uspjeha vlade na čelu sa Ivom Sanaderom, on navodi primjere ulaska u NATO savez i skori ulazak u Europsku Uniju.
obzirom da svi znamo kako protječe dio o EU, vratit ću se na primjer Nato članstva.
Konkretno, Hrvatska je i prije ulaska u taj savez pa čak i prije početka pregovora o ulasku u Nato, imala već dobro razvijenu vojsku pa samim tim i strategiju obrane.
Nikako ne prihvaćam ulazak u Nato kao hitnu intervenciju Ive Sanadera da bi se život građanima Republike Hrvatske učinio boljim.
ne vidim ni jedan primjer poboljšanja života u RH koji je ostvaren tim činom osim što je itekako puno novca izdvojeno za pripreme, pregovore i sam ulazak u članstvo Nato saveza baš kao što se i ogromne svote izdvajaju za pregovore oko ulaska RH u Europsku Uniju.
Dakako, sve to plačaju građani RH za koje je tako zdušno vodio brigu ovih godina Ivo Sanader.

Hrvatska je pred velikom krizom za koju je najvećim dijelom krivac upravo premijer, sada već ex-premijer Ivo Sanader.
gospodarstvo Republike Hrvatske, od samog osamostaljivanja republike, nije doživjelo svoj procvat koji zaslužuje.
Važnije je bilo ulagati u euro i euro-atlanske integracije nego u vlastitu zemlju, važnije je bilo nametnuti građanima skuplji život kako bi Hrvatska što prije ostvarila ciljeve koji nikako nisu primarni.
Ulazak u nato savez, ulazak u Europsku uniju te svi ini ulasci nisu smjeli biti primarni ciljevi i, ruku na srce, mogli su čekati razvoj i taj 'procvat' RH.
siguran sam da bi pozivnice stigle same ;)

Razvoj gospodarstva ove zemlje stvarno nije tako usko povezan sa integracijama...izgleda da je ex-premijer bio svjestan kako građani to ne razumiju i kako su ti isti građani upravo zbog tog nerazumijevanja dali povjerenje nažalost nesposobnoj vladi!

da se vratim još samo na jedan DETALJ s izvanredne tiskovne konferencije ex-premijera Ive Sanadera.
naime, Sanader je nekoliko puta ponovio na konferenciji kako On misli da je došlo vrijeme da se povuče, kako On misli da je došlo vrijeme za promjenu vodstva vlade ali upravo u trenutku kada ga je novinarka i htjela upitati ovo što budem sada iznio, Sanader je postao čak i drzak...te se povukao ;)
Nije li vrijeme da se premijer povuče i da ustupi mjesto nekom drugom upravo dano građanima na izbor?
Kako premijer kojem su građani dali svoje povjerenje smije tako odstupiti sa vlasti i iznevjeriti to povjerenje?
Upravo zbog činjenica da gospon Sanader nije bolestan i da nema pravog razloga za povlačenje
tom odlukom je pokazao svoju malodušnost u njenom punom sjaju.

Kao prvo, ako je već duže razmišljao o odluci povlačenja zašto se uopće kandidirao za premijera?
Drugo, odkada promjena vlasti pripada samom premijeru a ne građanima Republike Hrvatske?
Treće, samovoljnost Ive Sanadera nas je upravo i dovela u teško stanje u kojem jesmo, zašto se umjesto izvanrednih izbora, na mjesto premijera stavlja Jadranka Kosor?

itd, itd...

pozdrav