Ukupno prikaza stranice

petak, 28. ožujka 2008.

Referendumi u Hrvata

Još jednom svijedočimo kako se izvršna vlast države Hrvata sprema učiniti nešto bez upita svojeg puka.

Naime, kako to biva već i od samog nastanka slobodne nam države, vlada upravalja sama sa sobom, nadmeće se sama sa sobom i postaje tijelo neovisno o državi za koju bi se trebala zalagati.

Naime, nepravilnosti vođenja države u dobrom smjeru očituju se na svakom koraku ; od samih zakona koji su doneseni ali se ne sprovode pa do odluka od velikih državnih važnosti.

Znate, jednom ulazak u NATO je dovoljno da se iz njega ne izađe, isto tako i sa ulaskom u EU.

Hrvatski puk je jednostavno nedovoljno informiran o značajkama ulaska u te dvije integracije,
tj.,informacije koje su u javnosti prezentirane su onaj pojednostavljen i uljepšan dio cijele te priče.

Isto tako građani moraju znati i to da se takve odluke ne bi smjele donositi odlukama vlade, ministarstava, predsjednika ili premijera, već da se takva odluka tiče i samog puka te je na njima da odluče žele li pristupiti takvim integracijama ili ne, znači pitanje je referenduma a ne samovoljnih odluka sa vrha.

Uopće je smiješno što se za samo raspisivanje referenduma oko ulaska u NATO trebaju prvo prikupiti potpisi. Pa jasna je stvar da građani imaju svoj vlastiti stav po tom pitanju i da se takva pitanja moraju riješavati na referendumski način.

Svaka državna vlast koja samovoljno donosi odluke o tako važnim stvarima 'smrdi' na korupciju, ilegalu, bespravnost i da ne nastavljam dalje.

Ionako se zna da je Hrvatska vrlo korumpirana zemlja, da se sam vrh korupcije nalazi u samom vrhu države, pa sad još da se i u NATO ili EU uđe bez sazivanja referenduma mislim da bi svakom bilo sve jasno.

Tko god misli da je Hrvatska spremna ući u EU i/ili NATO taj se onda ne bi trebao bojati rezultata referenduma i trebao bi dati pravo svakom građanu da se izjasni. Mislim, kad je već tako siguran....
Slažete li se?

LP


1 komentar:

Munja kaže...

Itekako se nadam, pa ćak bi i volio u neku ruku, da ne bude referenduma pa da se narod digne na noge i ako treba neka se dogodi državni udar jer vlada koja šljivi narod ne zavrjeđuje bit na vlasti, a odluka oko ulaska u EU i NATO ne može proči bez samog odobrenja naroda!!!
Kao Hrvati žele uči u EU i NATO jer su na izborima izabrali stranku koja teži ulasku u te integracije. Ne!!!
Sami izbor glasanja ne podrazumjeva automatski i slaganje s cijelokupnim programom pobjedničke stranke. Upravo zbog tog razloga tako važnu odluku treba pustit na referendum!!!!