Ukupno prikaza stranice

četvrtak, 23. rujna 2010.

hrvatski sabor 23.09.2010.


Mladi i nadobudni gospodine Salapiću, ne samo da je HDZ pljunuo u lice građanima omalovažavajući ih da ne znaju što su potpisivali prilikom prikupljanja potpisa za referendum, već ste im pljunuli u lice i obustavom izmjene zakona o radu kako do referenduma nebi došlo a bogme i samim izmišljotinama o 170 milijuna kuna vrijednom referundumu pljujete im u lice i danas.

Jasno mi je da se ponekad djeca zaigraju pa izmišljaju događaje, ali obzirom da izmišljanja u saboru ne spadaju u dječju igru, te izravno mogu utjecati na život građana, molio bih da nas poštediš svojih saborskih istupa.

Nadalje, smatram i pljuvanjem po građanima i činjenicu da od ukupno 153 saborska zastupnika izabranih kao predstavnike tj. zastupnike u Hrvatski sabor, održanih 25. studenoga 2007. godine, danas možemo vidjeti njih možda 20.

Pa neka me gospodin Salapić ili neka postarija gospođa (Ana Lovrin) iz kluba HDZ-a ispravi ako griješim, ali kako se mogu isplaćivati plaće saborskim zastupnicima (a znamo da sredstva za plaće proizlaze od građana) koji se ne pojavljuju na svom radnom mjestu?

Naime, plaću će primiti svih 153 saborska zastupnika iako na posao dolazi njih 20-30.

Dalje, postarija gospođo iz kluba HDZ-a, ako ste već toliko odlučili 'kokodakati' o nepotrebnosti raspisivanja referenduma kada je prijedlog zakona o izmjenama zakona o radu povučen zapitajte se dali je bilo legitimno i po zakonu uopće povlačiti taj prijedlog zakona?

Koliko sam ja razumio, upravo da se nebi dogodio presedan u hrvatskoj, taj prijedlog zakona je povučen.
Dakle, HDZ je upravo povlačenjem prijedloga o izmjeni zakona o radu uspio i spriječiti prvi hrvatski presedan.

HDZ JE SPRIJEČIO PRVI HRVATSI PRESEDAN povlačeći izmjenu zakona što mislim da se nigdje i nikada u demokratskoj državi nesmije dogoditi.
Ukoliko je do prikupljanja potpisa za referendum došlo tada se zakon,izmjena,promjena ili bilo kakva preinaka istog mora staviti na mirovanje do samog raspisivanja referenduma a nikako se samovoljno nesmije 'povlačiti' jer na taj način se građanima još jednom poručuje, da pravo glasa NEMAJU!

Nažalost, HDZ se ponaša po načelima bivšeg vođe Ive Sanadera a to je "psi laju,karavane prolaze".

Pljuvanje u lice se dalje nastavlja sa imaginarnom svotom od 170 milijuna kuna, koliko bi po gazdarici HDZ-a Jadranki Kosor a i ostalim nadobudnim članovima iste skupine, koštao referendum.
Ako se nešto može nazvati pretjerivanjem onda su to 170 milijuna kuna za raspisivanje referenduma.
Mislim da sam referendum nebi koštao niti 50 milijuna kuna a to je prava sitnica u usporedbi sa plaćama saborskih zastupnika koji ne dolaze na posao i ne izvršavaju svoju dužnost zastupnika te time krše apsolutno sve zakone o radu a da ne govorim o kršenju sa moralnog aspekta obzirom da su birani od strane građana.

Gospođi Ingrid Antičević-Marinović bi samo poručio da se ne 'živcira' previše oko nerazumijevanja i otpora pruženog od strane postarijih hadezeovki i nadobudnih hadezeovaca jer njihovo vrijeme ionako curi a sljedeći puta će doći na vlast možda neke tamo daleke 2135.godine.






Nema komentara: